Sīkdatņu politika

 

    Sīkdatņu politika

    Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "SAINT-GOBAIN CELTNIECĪBAS PRODUKTI", reģ. Nr. 40003350896 (turpmāk – Saint-Gobain vai mēs, mums, mūs, mūsu), juridiskā adrese Rīga, Daugavgrīvas iela 83, LV-1007, vietne lv.weber (turpmāk - vietne) izmanto sīkdatnes, lai atšķirtu Jūs no citiem lietotājiem mūsu vietnē. Tas palīdz mums nodrošināt Jums labāku pārlūkošanas pieredzi mūsu vietnē un ļauj mums uzlabot mūsu vietni.

    Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula) (turpmāk – Regula), kā arī citiem Saint-Gobain piemērojamajiem tiesību aktiem mums ir nepieciešams sniegt Jums informāciju par Jūsu personas datu apstrādi ar sīkdatņu starpniecību, kā arī saņemt Jūsu piekrišanu par sīkdatņu (vai līdzīgu tehnoloģiju) lietošanu vai glabāšanu Jūsu datorā vai mobilajā ierīcē.

    Šī sīkdatņu politika sniedz Jums informāciju par Jūsu personas datu apstrādi, izmantojot sīkdatnes.

    1. Kas ir sīkdatne?

    Sīkdatne ir neliela datne, kas sastāv no cipariem un burtiem un kas tiek izvietota Jūsu pārlūkā, datora cietajā diskā vai ierīcē. Sīkdatnes satur informāciju, kas tiek nosūtīta uz Jūsu datora cieto disku vai ierīci.

    1. Kas ir personas dati?

    Personas dati ir jebkura informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisku personu (datu subjektu). Dažos gadījumos mūsu sīkdatņu izmantošana ļauj Jūs identificēt, tāpēc mēs esam iesaistīti Jūsu personas datu apstrādē. Ņemot to vērā, mēs sniedzam Jums informāciju par to, kā mēs apstrādājam Jūsu personas datus, izmantojot sīkdatnes.

    Papildu informāciju par personas datu apstrādi Jūs varat atrast mūsu privātuma politikā šeit: [saite uz privātuma politiku].

    1. Jūsu piekrišana

    Jūsu personas dati tiek apstrādāti ar sīkdatņu izmantošanu uz Jūsu piekrišanas pamata, kuru Jūs varat sniegt, spiežot “Piekrītu” vietnē piedāvātajā logā.

    Piekrītot sīkdatņu izmantošanai mūsu vietnē, mēs izvietosim Jūsu datorā vai ierīcē šajā politikā minētās sīkdatnes, lai analizētu to, kā Jūs izmantojat mūsu vietni. Lūdzu, uzmanīgi izlasiet šo sīkdatņu politiku, lai iegūtu sīkāku informāciju par datiem, ko iegūstam, kad lietojat šo vietni.

    Ja jūs nevēlaties pieņemt sīkdatnes, kas saistītas ar Jūsu šīs vietnes izmantošanu, Jums ir tiesības atteikties no šādas sīkdatņu izmantošanas, nomainot Jūsu vietnes iestatījumus šajā politikā zemāk norādītajā kārtībā. Lūdzam ņemt vērā, ka šādā gadījumā Jūs, iespējams, nevarēsiet piekļūt visai mūsu vietnei vai kādai tās daļai, jo noteiktas sīkdatnes ir nepieciešamas dažāda veida vietnes funkcionalitātes nodrošināšanai.

    Kad Jūs esat devis/-usi mums savu piekrišanu izmantot sīkdatnes, mēs izvietosim sīkdatni Jūsu datorā vai ierīcē, lai atcerētos to nākamreiz. Sīkdatnes darbība ar laiku var izbeigties. Ja vēlaties atsaukt savu piekrišanu jebkurā laikā, Jums nepieciešams izdzēst sīkdatnes, izmantojot sava interneta pārlūka iestatījumus.

    1. Noderīgi jēdzieni

    Pirmās un trešās puses sīkdatnes: tas, vai sīkdatne ir "pirmās" vai "trešās" puses, attiecas uz domēnu, kas izvieto sīkdatni. Pirmās puses sīkdatnes izvieto vietne, ko lietotājs konkrētajā brīdī apmeklē, piemēram, mūsu vietnes izvietotās sīkdatnes. Savukārt trešās puses sīkdatnes ir sīkdatnes, ko izvieto domēns, kas nav lietotāja konkrētajā brīdī apmeklētās vietnes domēns. Ja lietotājs apmeklē vietni, un kāds cits objekts izvieto sīkdatni, izmantojot vietni, tā ir trešās puses sīkdatne.

    Pastāvīgās sīkdatnes: šīs sīkdatnes paliek lietotāja ierīcē noteiktu laika periodu. Tās tiek aktivētas katru reizi, kad lietotājs apmeklē vietni, kas ir izvietojusi konkrēto sīkdatni.

    Pagaidu sīkdatnes: šīs sīkdatnes atļauj vietņu vadītājiem saistīt lietotāja darbības pārlūka sesijas laikā. Pārlūka sesija sākas, kad lietotājs atver pārlūka logu, un beidzas, kad aizver pārlūka logu. Pagaidu sīkdatnes tiek izvietotas īslaicīgi. Kad Jūs aizverat pārlūku, visas pagaidu sīkdatnes tiek izdzēstas.

    1. Kā dzēst, bloķēt un izslēgt sīkdatnes

    Jūs varat bloķēt sīkdatnes, izmantojot sava pārlūka iestatījumus, kas Jums ļauj atteikties no visām vai dažām sīkdatnēm. Tomēr, ja Jūs izmantojat sava pārlūka iestatījumus, lai bloķētu visas sīkdatnes (tostarp būtiskas sīkdatnes, kas ir nepieciešamas vietnes darbībai), Jūs, iespējams, nevarēsiet piekļūt visai mūsu vietnei vai kādai tās daļai.

    Interneta pārlūki ļauj Jums mainīt savu sīkdatņu iestatījumus. Šie uzstādījumi parasti atrodami "options" vai "preferences" izvēlnēs Jūsu interneta pārlūkā. Lai izprastu šos iestatījumus, turpmāk norādītās saites var būt Jums noderīgas. Pretējā gadījumā, lai saņemtu sīkāku informāciju, lūdzu, izmantojiet "Help" opciju savā interneta pārlūkprogrammā.

    Lai iegūtu papildu informāciju par sīkdatņu dzēšanu vai bloķēšanu, lūdzu, apmeklējiet https://www.aboutcookies.org/.

    1. Kādas sīkdatnes mēs izmantojam un kāpēc?

    Mūsu vietnē izmantotās sīkdatnes ir iedalītas šādi:

    • Stingri nepieciešamās
    • Darbības
    • Funkcionalitātes
    • Mērķa

    No sīkdatņu veida ir atkarīgs arī Jūsu personas datu apstrādes mērķis, ilgums un saņēmējs, informācija par kuriem ir pieejama zemāk norādītajās tabulās par noteiktajiem sīkdatņu veidiem.

    Stingri nepieciešamās sīkdatnes

    “Stingri nepieciešamās” sīkdatnes ļauj Jums pārvietoties vietnē un izmantot pamata iespējas, piemēram, drošās zonās un iepirkšanās grozus. Bez šīm sīkdatnēm mēs nevaram nodrošināt Jūsu pieprasītos pakalpojumus. Lūdzu, ņemiet vērā, ka šīs sīkdatnes nevāc par Jums informāciju, ko varētu izmantot tirgzinībām vai lai atcerētos, kur esat bijis internetā. Mēs izmantojam stingri nepieciešamās sīkdatnes, lai:

    • atcerētos informāciju, ko esat ierakstījis/-usi pasūtījuma veidlapā, kad Jūs pārejat uz citām lapām tīmekļa pārlūka sesijas laikā;
    • atcerētos preces un pakalpojumus, ko pasūtījāt, kad nonākat izrakstīšanās lapā;
    • identificētu Jūs, kad esat pieteicies/-kusies mūsu vietnē;
    • pārliecinātos, ka Jūs pievienojaties pareizajam pakalpojumam, kad esam veikuši izmaiņas vietnes darbībā; un
    • maršrutētu lietotājus uz specifiskām pakalpojuma aplikācijām vai specifiskiem serveriem.


    Šo sīkdatņu pieņemšana ir noteiktās vietnes funkcionalitātes izmantošanas nosacījums, tādēļ, ja Jūs nesniedzat savu piekrišanu vai atceļat šīs sīkdatnes, atsaucot savu piekrišanu sīkdatņu izmantošanai, mēs nevaram garantēt Jūsu apmeklējuma pieredzi mūsu vietnē un to, ka mūsu vietnes drošības sistēma un vietne darbosies Jūsu apmeklējuma laikā.

    Mēs apstrādājam šādas sīkdatnes:

    Sīkdatnes nosaukums

    Mērķis

    Trešās puses, kuras saņem informāciju

    Informācijas glabāšanas ilgums

    _dc_gtm_UA-68653203-6

    Šis sīkfails ir saistīts ar vietnēm, kas izmanto Google tagu pārvaldnieku, lai ielādētu citus skriptus un kodus lapā. Tas ir stingri nepieciešams, jo bez tā citi skripti var nedarboties pareizi.

    Google Analytics

     

    _dc_gtm_UA-68653203-8

    Šis sīkfails ir saistīts ar vietnēm, kas izmanto Google tagu pārvaldnieku, lai ielādētu citus skriptus un kodus lapā. Tas ir stingri nepieciešams, jo bez tā citi skripti var nedarboties pareizi.

    Google Analytics

     

    incap_ses_

    visid_incap_

    Šīs sīkdatnes uzlabo tīmekļa vietnes daarbību un drošību

     

    mēnesis

     

    Darbības sīkdatnes

    “Darbības” sīkdatnes apkopo informāciju par to, kā Jūs izmantojat mūsu vietni (piemēram, kuras lapas Jūs apmeklējat un vai Jums rodas jebkādas kļūdas). Šīs sīkdatnes nevāc nekādu informāciju, kas varētu Jūs identificēt, un tiek izmantotas tikai, lai palīdzētu mums uzlabot mūsu vietnes darbību, saprastu, kas interesē mūsu lietotājus, un lai novērtētu, cik efektīva ir mūsu reklāma.

    Mēs izmantojam darbības sīkdatnes:

    • tīmekļa analītikai: lai sniegtu statistiku par, to, kā tiek lietota mūsu vietne;
    • reklāmu atbildes rādītājiem: lai redzētu, cik efektīva ir mūsu reklāma, ieskaitot to, kas norāda uz mūsu vietni;
    • saistītajai sekošanai: lai sniegtu atsauksmes partneriem, ka viens no mūsu apmeklētājiem ir apmeklējis arī viņu vietni. Šis var iekļaut ziņas par iegādātajiem produktiem;
    • kļūdu pārvaldībai: lai ļautu mums uzlabot vietni, novērtējot jebkādas radušās kļūdas; un
    • dizainu testēšanai: lai testētu dažādus mūsu vietnes dizainus.

    Dažas no šīm sīkdatnēm pārvalda trešās personas, un sīkākai informācijai Jūs varat atsaukties uz trešo personu vietņu privātuma paziņojumiem un/vai sīkdatņu politikām.

    Šo sīkdatņu pieņemšana ir vietnes izmantošanas nosacījums, tādēļ, ja Jūs nesniedzat savu piekrišanu vai atceļat šīs sīkdatnes, atsaucot piekrišanu sīkdatņu izmantošanai, mēs nevaram garantēt, ka mūsu vietne darbosies attiecībā uz Jums.

    Mēs apstrādājam šādas sīkdatnes:

    Sīkdatnes nosaukums

    Mērķis

    Trešās puses, kuras saņem informāciju

    Informācijas glabāšanas ilgums

    _ga

    Šo sīkdatni izmanto, lai atšķirtu unikālos lietotājus, piešķirot nejauši radītu numuru kā klienta identifikatoru. Tas ir iekļauts katras lapas pieprasījumā vietnē un tas tiek izmantots, lai apkopotu informāciju par lapas apmeklētību, sesiju, kampaņām veidojot vietnes datu analīzes atskaites.  

    Google Universal Analytics 

    2 gadi

    _gid

    Tas saglabā un atjaunina unikālas vērtības katrai apmeklētajai lapai.

    Google Universal Analytics

     

    _gat

    To izmanto, lai atvieglotu pieprasījuma līmeni - ierobežojot datu apkopojumu liela mēroga vietnēs.

    Google Universal Analytics

    10 minūtes

     

    Funkcionalitātes sīkdatnes

    “Funkcionalitātes” sīkdatnes tiek izmantotas, lai sniegtu pakalpojumus vai lai atcerētos iestatījumus, lai uzlabotu Jūsu apmeklējumu.

    Mēs izmantojam funkcionalitātes sīkdatnes, lai:

    • atcerētos, kādus iestatījumus esat piemērojis/-usi, piemēram, izkārtojumu, teksta izmēru, izvēles un krāsas;
    • atcerētos, vai mēs jau esam Jums jautājuši, vai vēlaties aizpildīt aptauju; un
    • parādītu Jums, kad esat pieteicies/-kusi vietnē.

    Dažas no šīm sīkdatnēm pārvalda trešās personas, un sīkākai informācijai Jūs varat atsaukties uz attiecīgās trešās personas vietnes privātuma paziņojumiem un/vai sīkdatnes politikām.

    Šo sīkdatņu pieņemšana ir noteiktās vietnes funkcionalitātes izmantošanas nosacījums, tādēļ, ja Jūs nesniedzat savu piekrišanu vai atceļat šīs sīkdatnes, atsaucot savu piekrišanu sīkdatņu izmantošanai, mēs nevaram garantēt Jūsu apmeklējuma pieredzi mūsu vietnē un to, ka mūsu vietnes drošības sistēma un vietne darbosies Jūsu apmeklējuma laikā.

     

    Mērķa sīkdatnes

    “Mērķa” sīkdatnes ir saistītas ar pakalpojumiem, ko sniedz trešās personas, piemēram, "Like" un "Share" pogas. Trešās personas sniedz šos pakalpojumus pret informāciju, ka esat apmeklējis/-usi mūsu vietni.

    Mēs izmantojam mērķa sīkdatnes, lai:

    • saistītos ar sociālajiem tīkliem kā "Facebook", kas var pēc tam izmantot informāciju par Jūsu apmeklējumu, lai izmantotu uz Jums mērķētas reklāmas citās vietnēs; un
    • sniegtu reklāmas aģentūrām informāciju par Jūsu apmeklējumu, lai tās var sniegt Jums reklāmas, kas varētu būt Jums interesantas.

    Visas šīs sīkdatnes pārvalda trešās personas, un sīkākai informācijai Jūs varat atsaukties uz trešo personu vietņu privātuma paziņojumiem un/vai sīkdatņu politikām.

    Ja Jūs nesniedzat savu piekrišanu vai atceļat šīs sīkdatnes, atsaucot savu piekrišanu sīkdatņu izmantošanai, mēs nevaram garantēt Jūsu apmeklējuma pieredzi mūsu vietnē un to, ka Jums būs pieejamas dažas opcijas, piemēram, būs pieejama uz Jums mērķēta reklāma.

     

    1. Jūsu tiesības personas datu apstrādē

    Jums ir šādas tiesības attiecībā uz Jūsu personas datiem:

    • piekļuves tiesības: tiesības saņemt no mums apstiprinājumu, ka tiek apstrādāti Jūsu personas dati, piekļūt saviem personas datiem un saņemt informāciju par Jūsu personas datu apstrādi no mums, kā arī saņemt par Jums apstrādē esošo personas datu kopiju;
    • tiesības labot: tiesības pieprasīt, lai mēs izlabotu Jūsu neprecīzus vai kļūdainus personas datus;
    • tiesības uz dzēšanu (tiesības “tikt aizmirstam”): tiesības pieprasīt, lai mēs izdzēstu Jūsu personas datus, ja personas dati vairs nav nepieciešami politikā norādītajam mērķim, Jūs atsaucat savu piekrišanu, personas dati ir apstrādāti nelikumīgi vai personas dati ir jādzēš saskaņā ar normatīvo aktu prasībām;
    • tiesības ierobežot personas datu apstrādi: tiesības prasīt, lai mēs ierobežotu Jūsu personas datu apstrādi, ja personas dati ir neprecīzi, to apstrāde ir nelikumīga vai personas dati Jums ir nepieciešami savu tiesību un interešu aizstāvēšanai;
    • tiesības iebilst pret apstrādi: tiesības jebkurā laikā iebilst pret savu personas datu apstrādi noteiktos gadījumos;
    • tiesības atsaukt piekrišanu: tiesības atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei, kā norādīts šajā politikā. Piekrišanas atsaukšanai Jūs varat izmantot mūsu vai mūsu datu aizsardzības speciālista politikā norādīto kontaktinformāciju;
    • tiesības uz pārnesamību: tiesības minētos personas datus prasīt nosūtīt citam pārzinim noteiktos gadījumos;
    • tiesības iesniegt sūdzību: tiesības iesniegt sūdzību mums, kā arī Datu valsts inspekcijā, ja Jūs uzskatāt, ka Saint-Gobain ir pārkāpis Jūsu tiesības vai nav pietiekami aizsargājis Jūsu personas datus. Tomēr, pirms sazināties ar Datu valsts inspekciju, lūdzam Jūs vērsties pie mums.

    Papildu informāciju par Jūsu personas datu aizsardzības tiesībām Jūs varat atrast šeit: [saite uz privātuma politiku].

    1. Personas datu pārzinis un datu aizsardzības speciālists

    Šajā politikā norādīto Jūsu personas datu pārzinis ir Saint-Gobain. Jums ir iespēja sazināties ar Saint-Gobain saistībā ar personas datu apstrādes jautājumiem, tostarp Jūsu personas datu tiesību īstenošanu, izmantojot šādu kontaktinformāciju:

    Adrese: Saint-Gobain Nordic A/S, CVR 34892407, Robert Jacobsens Vej 62A, 2300 Kopenhāgena, S, Dānija

    E-pasta adrese: Jan.Jansen@saint-gobain.com  

    Saint-Gobain grupai Ziemeļvalstu reģionā (Dānijā, Igaunijā, Somijā, Latvijā, Lietuvā, Norvēģijā un Zviedrijā) ir iecelts datu aizsardzības speciālists, ar kuru Latvijā var sazināties, izmantojot šādu kontaktinformāciju:

    Adrese: Daugavgrīvas iela 83, Rīga, LV-1007

    E-pasta adrese: inara.enikova@saint-gobain.com.